Over mij

Als kind heb ik honderden stripprenten nagetekend. Daarmee wil ik niet zeggen dat oefening altijd kunst baart, maar al doende heb ik wel veel geleerd. Door goed te kijken en veel te oefenen heb ik gaandeweg ontdekt hoe je iets driedimensionaal toch op een vlak oppervlak kan weergeven. Veel technieken en concepten heb ik op een natuurlijke manier in me opgenomen. Door later ook boeken te bekijken over tekentechnieken en perspectief is mijn kennis nog gegroeid.

Als tiener heb ik me toegelegd op portretten, waarbij ik gemakshalve foto’s gebruikte. In het begin vooral gemaakt als gunst voor vrienden of kennissen, later regelmatig voor wat extra zakgeld, je weet hoe dat gaat. Omdat een portret staat of valt bij een goede gelijkenis is dit de moeilijkste leerschool die je kan bedenken.

Mijn studies grafische vormgeving hebben vooral nieuwe technieken en manieren van kijken bijgebracht, en veel, heel veel, extra oefening. Uiteindelijk is dat waar het allemaal om draait, want oefening baart wel degelijk kunst, uiteindelijk.

Toch is het na mijn studies niet echt gelukt om dat schilderen op te pikken. Het leven heeft nu eenmaal zo veel meer te bieden. Tot ik een tijd geleden een tentoonstelling van mijn favoriete leerkracht bezocht. Toen besefte ik dat er dringend terug geschilderd moet worden. Niet denken, plannen of dromen, maar doen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.