Achteruit leunend model

Vorige week hebben we het glas geheven op het nieuwe jaar. Om dat wat deftig te doen zijn we na de pauze gestopt en naar de Blauwe schuit getogen. Dat moet al eens kunnen. Het was best gezellig om eens op een andere manier en vooral in een andere omgeving met de medestudenten en de meester te babbelen. Al lukt dat tijdens de pauzes ook best goed, hoor. Door die korte les zijn we maar tot een aanzet gekomen van dit achteruitleunend model. De compositie ligt al vast en ik ben er zelfs nog in geslaagd ook een idee van de kleuren vast te leggen. De grote vlakken staan toch al waar ze moeten staan. Voor de details hebben we nog een les de tijd.

In grote lijnen staat de compositie erop. De details volgen nog.

Na een week valt het op dat de tegels op de vloer die ik ruw had aangegeven helemaal niet kloppen. Ik besluit ze te overschilderen. Wat er nog doorschemert geeft nog wel het gevoel van tegels, maar zo valt het minder op dat het niet juist zit. Nadat het model wat meer kleur heeft gekregen, besluit ik om de achtergrond toch wat heftiger aan te zetten voor het contrast. Daar ben ik best tevreden over.

Achteruit leunend model.

Ook de stevige penseeltrekken bevallen me wel. Ik doe m’n best om niet alles te gedetailleerd te schilderen want dat mondt doorgaans uit in een wat fletse bedoening. Ik geef toe dat het beter zou worden met hier en daar een extra detail, zeker in het gelaat. Misschien doe ik dat volgende week nog. We zien wel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.