Bowie

Als eindwerk voor het derde jaar moeten we een zelfportret maken. Om ons voor te bereiden gaan we eerst oefenen op bekende personen. We zoeken wat foto’s van bekende mensen bij elkaar en na een demonstratie van de meester mogen we er zelf aan beginnen. Met het heengaan van David Bowie nog vers in mijn gedachten moet ik niet lang nadenken. Ik zoek wat foto’s van de muzikale kameleon en begin er met goede moed aan.

De compositie overnemen gaat behoorlijk vlot. Al snel staat het hoofd er in grote vlakken op. De lichte en donker partijen zijn door de fotograaf al perfect uitgebalanceerd. Dat maakt het een stuk eenvoudiger om het volume goed te laten uitkomen. Hier en daar is het even zoeken naar de juiste plek van een schaduwvlek, maar al snel valt het allemaal goed in de plooi.

Het is in de details dat het moeilijker wordt. De mond is uiteindelijk te scherp weergegeven en de handen wat te vaag. Maar pas nu het klaar is, valt het me op dat het rechteroog veel te hoog staat en lijkt uit te puilen. Daar zit echt een en ander behoorlijk mis. Misschien pik ik dat nog verder op. Al ben ik eerder geneigd volgende week iets nieuws te beginnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.