Delvauxwijk

Als laatste stadslandschap kies ik voor de sfeervolle Delvauxwijk waarvan ik vorige lente al wat foto’s had gemaakt. In deze winterse periode is het wel leuk om een zonnig landschap te mogen schilderen.

Het opzetten lukt behoorlijk goed. Het perspectief is in dit geval ook erg duidelijk. De ooghoogte is snel bepaald en het verdwijnpunt valt hier zelfs binnen het blad. Dat maakt het toch een stuk eenvoudiger om alle lijnen goed te plaatsen. Al blijft het oppassen geblazen bij de gevels aan de linkerkant. Die stevige verkorting vergt de nodige aandacht. Voor je het weet zit je met de eerste drie of vier huizen al tegen het verdwijnpunt.
Uiteindelijk vormen de auto’s toch weer de grootste uitdaging. Ze mogen dan wel strak van vorm zijn, recht zijn ze niet. Je moet dus die gebogen vormen zo correct moeilijk in perspectief weergeven. Geen sinecure!

In de tweede les wordt het al wat leuker. Het gepruts met perspectief is achter de rug. Alle lijnen staan goed, nu kunnen we beginnen afwerken. Het is wel even zoeken naar de juiste kleur voor de bakstenen gevels. Vooral met dat frisse groen van die bomen ziet het er nooit uit zoals je verwacht. Beide kleuren versterken elkaar en dat levert me toch wat problemen op. Daar komt nog bij dat de zon vol op de muur schijnt. Uiteindelijk ben ik wel tevreden over dit zonnig en sfeervol schilderwerkje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.