Eindwerk

Het stilleven voor de tentoonstelling is klaar. Het werken van een foto maakt een aantal zaken wel een stuk eenvoudiger vind ik. Je kan veel gemakkelijker de verhoudingen aflezen en overbrengen op je schilderij. De compositie is al klaar op de foto, daar hoef je verder niet meer bij stil te staan. Bovendien zijn de belichting en de plaats waar je staat ten opzichte van het stilleven geen veranderlijke factoren meer.

Maar wat de kleuren betreft vind ik het toch niet zo eenvoudig. Je kan ze in principe wel gemakkelijker vergelijken, maar net daardoor merk je al snel dat het nog niet goed zit. Zo blijf je daar langer mee bezig. Uiteindelijk draaien die een stuk fletser uit dan ik zelf zou willen. Ook ben ik er niet ingeslaagd om de scherpte van de foto te benaderen. Het is wel duidelijk dat scherpe randen maken met verf me nog niet helemaal lukt. Daar zal ik nog wat op moeten oefenen.

Maar kom, het is best goed genoeg om op de tentoonstelling een plekje te krijgen. Over de reflecties op die blikken potjes ben ik best tevreden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.