Handen tekenen

Een geweldige tip gekregen van de meester vorige week. Om beter handen te leren tekenen, is er uiteraard niets beter dan te oefenen. Maar het is echt niet gemakkelijk om je eigen hand te tekenen, want je gebruikt ze meestal toch allebei bij het tekenen. Een hand stil houden en met de andere tekenen is moeilijker dan je zou denken. Maar je hand namaken is ook een optie.

Hand gemaakt van stevig papier dat in verschillende posities kan gezet worden. Ideaal om de verhoudingen van de hand in te oefenen.

Neem gewoon een stuk stevig papier, zet daarop puntjes naast de knokkels van je vingers. Verbind de puntjes en je hebt vingers. Voor je ze gaat uitsnijden of knippen moet je wel zorgen voor zijflappen voor de dikte van je vingers. Plooi het papier op de randen om de vingers volume te geven.

Zet ook op een gelijkaardige manier puntjes rond je handpalm en plak nadien de vingers daaraan vast. Probeer het zo nauwkeurig mogelijk te doen en je hebt al snel een robotversie van je eigen hand. Een duim is wel een pak moeilijker omdat die helemaal anders aan je handpalm zit. Maar met wat goede wil lukt het wel om toch een werkend model te maken. Die robothand kan je in allerlei posities zetten en op verschillende manieren belichten. En dan oefenen maar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.