In gedachten

Na dat portret van enkele weken geleden waar ik wat groter kon schilderen, heb ik zin in wat grootser werk. Ik heb thuis enkele vellen papier van 70 bij 100 cm geprepareerd. Tijd om ermee aan de slag te gaan.

De opstelling met de rode zetel geeft een mooi contrast met het model. De manier waarop de knieën precies bovenop elkaar liggen spreekt me wel aan. Die plaats ik centraal in de compositie met het felrode kussen ernaast. Pas achteraf merk ik dat de arm waar het hoofd op steunt uit het beeld valt. Daar krijg ik, te laat, ook een opmerking over van de meester. Nu nog de hele compositie overdoen, zie ik niet meteen zitten. Want ik vind het verder wel een goede aanzet. De zetel en het kussen heb ik al dik in de verf gezet en daar ben ik wel tevreden over.

De zetel en het rode kussen staan al dik in de verf, die zijn al zo goed als klaar.

Na een week denk ik er niet anders over. Het hoofd en de hand moet ik sowieso nog aanpakken. Ik bekijk wel of het lukt om die arm toch nog aanvaardbaar in de compositie te doen passen. Uiteindelijk valt het nog wel mee als het hoofd en de arm verder zijn uitgewerkt. Dat die arm buiten beeld valt, kan best, zolang het steunpunt maar binnen het beeld valt. Uiteindelijk een van mijn betere werken. Ik krijg de smaak te pakken.

Na de tweede les krijgt het model wat meer volume.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.