Model geschrankt op een fauteuil

Eerste aanzet met aandacht voor perspectief in de fauteuil.
Voor deze sessie zit het model geschrankt op een fauteuil met een been opgetrokken en een arm hangend over de rugleuning. Het is een houding met heel wat beweging in. Dat geeft wat mogelijkheden en is in elk geval een mooie uitdaging.

Dat de fauteuil erbij hoort maakt het zowel moeilijker als gemakkelijker. Moeilijker omdat je bij zo’n zeteltje het perspectief goed moet krijgen. Makkelijker omdat je daarmee meer houvast hebt, met ijkpunten om het model zelf te controleren. Maar we moeten ons goed realiseren dat een goede opbouw cruciaal is bij het welslagen.

Het geheel krijgt vorm en kleur, details moeten nog ingevuld worden.
De eerste ruwe aanzet zit vormelijk wel goed, al staan de poten van de fauteuil er nog niet duidelijk op. De kleuren zijn eerst maar een vage indicatie maar tegen het eind van de eerste les komt het wel goed.

De hangende hand en het portret werk ik in de tweede week verder uit. Voor het gelaat kamp ik weer met details die ik niet helemaal goed krijg. Ik weiger op een of andere manier kleinere penselen te gebruiken. Zo lukt het natuurlijk niet. Misschien moet ik toch eens een portret wat groter uitwerken om daar wat dieper in te duiken.

Ik ben best tevreden over het eindresultaat. Er zijn nog gebreken aan, maar als ik vergelijk met de werkjes van september en oktober zie ik toch een bemoedigende vooruitgang.

Best tevreden over het eindresultaat. We maken stilaan vorderingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.