Portret liggend

Aan dit liggend portret was ik voor de vakantie al begonnen. Na die eerste zitting stond het er al vrij goed op. De compositie zit goed, de grote vlakken staan er fris geschilderd op. De achtergrond is zonder details aangezet met grote droge borstelstreken. Op de voorgrond staan de toetsen scherper zodat er al meteen diepte in het werk komt. De details van de figuur zelf kunnen nog wat verder uitgewerkt worden. Al loop ik daar alweer het risico alles wat te glad te maken. Daar wil ik vandaag extra op letten.

Het verschil met de vorige sessie lijkt in eerste instantie wellicht klein. De handen en het gelaat staan er nu wel beter op met meer contrast. Ook aan het hoofd is nog behoorlijk wat gewijzigd. Het haar heb ik een flink stuk laten zakken. Daarnaast heb ik de hals iets donkerder aangezet en de wang opgelicht om het hoofd meer volume te geven.

Over de romp en de rug ben ik niet helemaal tevreden, maar ik troost me met de gedachte dat het gelaat in een portret belangrijker is. Al bij al ben ik best tevreden met het resultaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.