Portret

Omdat ik de vorige les halfweg al tevreden was, ben ik nog een portret beginnen schilderen. Deze week werk ik daaraan verder. Het is na de volledige modellen even wennen om een portret op zo’n groot blad te schilderen. Op zich is het eenvoudiger omdat je niet met honderd details tegelijk moet bezig zijn. Je merkt bij een portret ook sneller dat er iets helemaal fout zit. Een te lange neus, ogen die te dicht bij elkaar staan, oren die te hoog staan, dat valt allemaal redelijk goed op.

Voor een gelijkend portret moet het natuurlijk allemaal heel precies zijn. Dat blijkt toch moeilijker. De gelijkenis is er uiteindelijk niet echt, daarvoor heb ik er niet lang genoeg aan kunnen werken. De neus lijkt achteraf toch te robuust waardoor het model eerder mannelijk overkomt.

Over de technische uitwerking ben ik vrij tevreden. Ik heb genoeg verf gebruikt, dat is een aspect waar ik toch op moet letten. De kleuren zitten in de buurt van wat het moet zijn. Ik heb geprobeerd om wat contrast in de kleuren te stoppen. Helemaal tevreden ben ik daar niet over omdat ik het niet consequent genoeg toepas. Daar moet nog wat op geoefend worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.