Servies

Het spel van structuur en textuur kan je uiteraard ook toepassen op stillevens. We gaan op zoek naar voorwerpen met een eigen textuur in combinatie met verschillende structuren. Bedoeling in deze oefening is ook om mogelijkheden te zien in alledaagse dingen. We maken foto’s van ‘gevonden’ stillevens. Voorwerpen op een tafel of bureau, in een een kast, die we vastleggen zoals we ze vinden.

Het gaat dus ook om het leren kijken, om de omgeving met andere ogen te zien. Te letten op ritme, dynamiek en compositie in doordeweekse taferelen. Een stilleven hoeft geen bestudeerde opstelling te zijn. En andersom zetten of stapelen we zaken vaak onbewust op een esthetische manier.

Mijn eerste foto toont enkele borden en kommetjes in de servieskast. De kommetjes hebben allemaal een ander motief, wat op zich al voor een vrolijke variatie zorgt. Als je die kommen stapelt staan ze allemaal licht gekanteld in afwisselende richtingen. Het geeft een leuke dynamiek die een mooi contrast oplevert met de houten achterwand. De motiefjes op de kommen geef ik ruw weer, het hoeft niet super gedetailleerd te zijn om een goed effect op te sorteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.