Seventies gebouw

Ik ben een kind van de jaren zeventig van de vorige eeuw, misschien daarom dat dit gebouw me wel aanspreekt. De architect heeft duidelijk gekeken naar Frank Lloyd Wright, een van mijn favoriete architecten en een sterke invloed op de bouwstijl in die jaren. De strakke lijnen, de uitstekende daken, de vele ramen die voor veel daglicht binnenin zorgen en de inbedding in de omgeving, het zijn allemaal zaken die de signatuur van FLW dragen.
Dit gebouw is ideaal voor een studie van tweepuntsperspectief. De grote volumes zetten het perspectief duidelijk in beeld. Het zou dus vrij goed moeten lukken om het er correct op te zetten. Uiteindelijk valt het toch wat tegen. Al snel blijken lijnen als ik ze doortrek niet uit te komen waar het zou moeten. Na wat correcties komt het nog min of meer goed.
Het beetje groen geef ik in stevige penseeltrekken weer, dat geeft het werk toch een wat losser karakter. En dat maakt het gebrek aan strakke en scherpe lijnen in het gebouw zelf nog een beetje aanvaardbaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.