Vakjes

In de derde sessie van deze pose zit mijn compositie tussen de twee vorige in. De handen laat ik achterwege, de borsten neem ik er wel bij. Het formaat is opnieuw een halve steinbach. Het lukt doorgaans wel die in een lesbeurt vol te kladden. Dat vereist wel een goeie concentratie en flink doorwerken.

Ik zet de figuur centraal in het blad. Omdat ze naar links kijkt geeft dat een besloten indruk. Dat komt omdat er weinig ruimte is vòòr het personage; ze kan niet ver vooruit kijken. Om dat effect nog te benadrukken besluit ik de achtergrond vrij donker uit te werken. Dan is het wel oppassen voor hevige of diepe kleuren.

Achter het model staan enkele schilderezels voor de grote kast van het atelier. Dat geeft een warrig lijnenspel dat ik best wil gebruiken in mijn achtergrond. Ik trek het me niet te veel aan wat er precies staat, ik probeer me te concentreren op de indruk die al die lijnen en vlakken geven. Ik besteed er behoorlijk veel tijd aan. Achteraf vind ik het best geslaagd. De hele achtergrond behoudt een gelijke tonaliteit waardoor het allemaal goed aan elkaar blijft hangen. Door de heldere kleuren op het model komt ze goed naar voor.

Model voor een vakjesachtergrond.

Hier is het een beetje jammer dat ik er maar één les aan besteed heb. Anderzijds ben ik tevreden dat een studie best een goed resultaat kan opleveren.