Spiegelende architectuur

Als afsluiter voor de opdracht spiegelingen neem ik een foto van een modern gebouw waarin de ramen zichzelf weerspiegelen. Dat levert interessante perspectieflijnen en een rijke kleurschakering op. Meteen tracht ik het geheel in een evenwichtige compositie te vatten waarin de grote vlakken van de muren voor een solide basis zorgen. De ramen en weerspiegelingen zorgen voor licht en helderheid.

Uiteindelijk ben ik gebeten door de boeiende schakeringen van kleuren in de weerspiegelingen. Daar wik ik zo snel aan beginnen dat ik het perspectief een beetje verwaarloos. Pas als ik na een poos wat afstand neem, zie ik dat ik behoorlijk wat fouten heb gemaakt. Daarna begin ik die zo goed mogelijk te verbeteren, maar ik houd me wat in vanwege het werk dat ik al gedaan heb.

In het eindresultaat valt het niet meer zo erg op, maar in de details kan je het prutswerk nog zien. Heel wat ramen staan schots en scheef, in elk geval schotser dan ze in werkelijk zijn. Ook in dit werkje wordt het weer duidelijk dat ik niet precies genoeg werk. Mijn lijnen staan zelden scherp. En dat zou in dit werk toch wel moeten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.