Vlot

Vandaag werken we verder aan de houding die we voor de vakantie begonnen waren. Ik had toen een snelle studie gemaakt in één lesbeurt. Ik was er best tevreden over, als studie tenminste. Ondertussen zijn we drie weken verder, dan begin ik liever met een proper vel. Opnieuw ga ik voor een groot formaat maar ik zet me vandaag aan de andere kant van het lokaal. Zo krijg ik een tegengesteld beeld van vorige keer.

Omdat het een vrij lastige houding is voor het model besluit Philippe deze sessie als de laatste te beschouwen. Dat betekent dat ik alweer flink mag doorwerken om het schilderij in één zitting af te werken. Goed, een beetje uitdaging kan geen kwaad. Na het eerste lesuur ben ik al flink opgeschoten en heb ik het volledige blad mooi opgevuld. Dat geeft me genoeg tijd om deze keer wat verder te gaan. Op het vorige werk heb ik wat langer moeten zoeken zodat het eindresultaat vrij dun geschilderd is. Nu kan ik al vlug dikker in de verf gaan. Dat vind ik wel prettig. Al moet je dan geconcentreerd werken, want fouten zijn dan lastiger te herstellen. Of je moet gaan uitvegen, maar dat probeer ik liever te vermijden.

Het lukt vandaag behoorlijk goed. Ik hou mijn snelheid aan en zet kloeke verfstreken neer. Op het eind vind ik de achtergrond wat te druk geschilderd. Maar het model zelf staat sterk geborsteld. Misschien moet ik een van de volgende weken eens proberen die achtergrond nog wat te dempen. Dit jaar is alvast goed gestart…

Vlot en stevig geborsteld.