Wijnpersstraat

De naar beneden lopende Wijpersstraat levert een lastige perspectief op. Maar ik ben klaar om de uitdaging aan te gaan.

De straat heeft een verdwijnpunt dat onder de horizon ligt en bovendien zit er nog een bocht in die nog een extra verdwijnpunt oplevert. Die knik zet ik meer op het gevoel want het is onbegonnen werk om het verdwijnpunt correct vast te stellen.
De huizen zelf staan natuurlijk mooi rechtop, met vloeren die waterpas liggen. Die vloeren en dus ook deuren, ramen en dakgoten hebben allemaal hun verdwijnpunt op de ooghoogte die samenvalt met de horizon. Maar het blijft constant bedrieglijk om de helling van die lijnen juist te zetten.

Omdat er zoveel huizen en auto’s in de straat staan, lukt het niet om ze allemaal correct uit te tekenen. Ik let er dan maar op dat ik ze structureel goed opbouw: in elke woning probeer ik een deur of raam aan te geven en zorg ik voor een dak erop. Ook de auto’s geef ik achteraan maar heel summier aan. Uiteindelijk gaat het hier meer om een goede indruk dan alles er exact op te zetten.

Het zit niet allemaal heel juist, maar de kleuren zit wel goed en die bepalen de sfeer. Dankzij die sfeer ben ik uiteindelijk best tevreden over het stevig geborstelde eindresultaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.