Art at the bib

Mijn eerste solotentoonstelling ‘Art at the bib’ in Heist-op-den-Berg is afgelopen. Gelukkig kan je vanaf vandaag de werken bekijken op mijn expo pagina. Dat is alvast overzichtelijker dan door al mijn wekelijkse berichten te zoeken. Bij deze wil ik zeker alle bezoekers bedanken, in het bijzonder degenen die iets in het gastenboek geschreven hebben. Het is fijn om die reacties nog eens te bekijken.

Zelf ben ik best tevreden over mijn eerste expo. Al was de locatie niet ideaal, veel werken hingen vrij hoog boven de boekenkasten. Ondertussen ben ik aanzienlijk wijzer geworden. Alvast om volgende keer iets meer aandacht te besteden aan de exporuimte en daarin wat kieskeuriger te zijn.

Een aantal werken hing boven de boekenkasten, achteraf bekeken niet ideaal.

Het was leerrijk om een selectie uit mijn werk te maken. Het was niet bepaald een gemakkelijke opdracht. Het aanbod was nogal ruim en de variatie groot. Dat ik de meeste werken van de eerste academiejaren niet heb weerhouden is alvast zeer positief. Het bevestigt dat ik behoorlijke vooruitgang heb gemaakt. 

De vogeltjes vond ik wel leuk gepresenteerd.

Verrassend vond ik hoeveel werk er uiteindelijk in zo’n tentoonstelling kruipt. Na de selectie van het werk en de vele twijfels die daarbij komen kijken, moet je zorgen dat kwetsbare zaken worden ingelijst. Daar heb ik gemerkt dat het verstandig is courante formaten te gebruiken. Een kader op maat laten maken wordt behoorlijk duur. Zelf passe-partouts snijden en aquarellen inkaderen is best leuk om te doen maar vraagt natuurlijk wat tijd. Uiteindelijk heeft het inkaderwerk nog invloed gehad op mijn selectie. Een interessante vaststelling en zeker iets om volgende keer rekening mee te houden. Verder moest ik zorgen dat alle schilderijen konden worden opgehangen, zowel die op doek als de paneeltjes.

De ‘botanische’ aquarellen vielen bij verschillende bezoekers in de smaak.

Dan moet je nog zorgen dat mensen te weten komen dat je exposeert. Met sociale media kom je al een heel eind. Al blijkt ook daar dat je goed moet nadenken over wat je bovenaan zet (openingsuren en sluitingsdagen!). Mijn flyers vielen gelukkig wel in de smaak. Pas in de laatste dagen voor de tentoonstelling heb ik een visitekaartje gemaakt en een gastenboek voorzien. Ik ben in elk geval gewapend voor de volgende expositie.