Geertruiabdij

Vandaag hebben ik nog eens in het Leuvense afgesproken met Bart, Riet, Anne en Mieke. Het is de eerste keer dat ik niet met volle goesting vertrek. Het regent nog als ik vertrek en de voorspellingen zien er niet geweldig uit. Maar met vorige dinsdag nog vers in het geheugen, maak ik me sterk dat het wel zal overwaaien.

Aanvankelijk blijk ik gelijk te krijgen. Tegen dat ik aan de Sint-Geertruiabdij aankom is zelfs de motregen opgehouden. Toch zoek ik een plekje onder de bomen. Het lijkt ondertussen een gewoonte om te starten met een schets.

Ligt het aan het weer of is het toeval, ik weet het niet, maar een donker hoekje naast het scouts en gidsen museum trekt mijn aandacht. Het levert een donker schetsje op waarin de bakstenen muur de focus krijgt. Door het monotone werkje verslapt mijn aandacht en concentratie meermaals. Het eindresultaat is niet helemaal wat ik in gedachten had. Al geeft het best een bepaalde sfeer.

Na de middag verzet ik me een leg me toe op een aquarel van wat bomen en struikgewas met een toren op de achtergrond. Ik besteed wat extra tijd aan het perspectief want als dat niet goed zit, valt alles in duigen. Nadat ik de eerste toetsen verf heb gezet, merk ik dat het al laat is. Wanneer ik even naar de auto stap, begint het behoorlijk te regenen. Binnen de kortste keer ben ik kletsnat. Riet kent nog een tweedehands winkeltje in de buurt zodat ik wat later met een droog hemd het koffiehuisje Koffie en Staal binnen stap.

Na een verkwikkende pauze in Koffie en Staal heb ik nog genoeg tijd om mijn aquarel af te werken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.