Kruidtuin

Toen ik de folders voor de Zomerschilderdagen verspreidde op de academie waren de reacties na de eerste verwondering best positief. Later vonden velen de verplaatsing er wat te veel aan. Een paar schilders besloten dan maar om deze zomer in het Leuvense af te spreken om op locatie te gaan schilderen. Vandaag was de tweede Leuvense ‘zomerschilderdag’.

Samenkomst was vandaag in de Kruidtuin, een ideale locatie om te gaan schilderen. Er zijn meer dan genoeg mooie plekjes te vinden. Veel planten uiteraard, ook enkele interessante gebouwen en meer dan één serre. In de ‘verzonken tuin’ staat een grappige fontein met vissen. Wie wil kan hier zelfs botanische tekeningen maken! Ook handig: openbare toiletten en plekjes om te schuilen tegen de regen.

De opkomst was aan de magere kant. Met vier schilders, haast de ganse harde kern van plein-air liefhebbers, kan je niet echt van een succes spreken. Maar dat maakt de pret er niet minder om. Uiteindelijk hebben we ons best geamuseerd, enkele leuke oefeningen gemaakt met hier en daar een geslaagd werkje. Met achteraf een bezoek aan een nabijgelegen cafeetje hebben we de dag alweer gezellig afgerond. Meer moet vakantie niet zijn.

Schets met een stukje architectuur.
De charmante kleine serre.
Impressie van een weelderig prieel.
Een van de drie vissen van de fontein.
Studie op structuren, dik in de verf gezet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.