Landschap

Als eindopdracht mogen we dit jaar een landschap schilderen. Verder zijn we volkomen vrij, het mag in aquarel, olieverf of acryl, als het maar geschilderd is. Ook het onderwerp mogen we helemaal zelf kiezen, het mag een zeezicht zijn, een weide, een bos of een stadszicht, alles kan. Van Philippe mogen we zelfs van een foto vertrekken. De opdracht sluit trouwens mooi aan bij het thema ‘landshape’ van de tentoonstelling die Slac in mei organiseert. Altijd handig als je daaraan wil deelnemen.

De toren van de Remy fabriek: een opwarmertje.

Omdat ik zelf al wat ervaring heb dankzij het zomerschilderen heb ik mijn klasgenoten warm gemaakt om ‘en plein air’ te schilderen. Er was meteen interesse zodat we van de paasvakantie profiteren om een dagje samen te gaan schilderen. De eerste dag laten we doorgaan op dinsdag. Lukraak gekozen maar het weer valt best mee.

Speelplein van de steinerschool.

We spreken af kort na de middag aan het station van Wijgmaal. Ik arriveer als eerste en warm me gelijk op met een schetsje van de Remy toren. Nadien verhuis ik naar de Privaatweg waar de steinerschool ligt en kom ik een eerste collega tegen. Na een schets van de speeltuin zijn we al met drie.

Snelle studie van een huis.

Terwijl ik mijn eerste aquarel maak van een huis in de straat, komt ook de laatste liefhebber opdagen. Geen grote opkomst, maar we hebben ons wel geamuseerd. Over het werk zelf ben ik niet zo heel tevreden. Er zitten geen kandidaten tussen voor de tentoonstelling.

Snelle schets van een werkplaats van de steinerschool.