Plantentuin Gent

Tijdens de voorbije dagen kon je in Gent terecht voor de Drawing Days 2017. Op verschillende locaties in de stad konden tekenaars aan de slag en geïnteresseerden komen kijken. Met een schetsboekje en wat aquarelverf trek ik naar de Plantentuin van de universiteit waar je op het terrein of in de serres mag gaan tekenen.

In de voormiddag is het nog aangenaam weer en zoek ik een plekje in de tuin. Een stuk van het universiteitsgebouw en enkele kleine huizen aan de rand zorgen voor een interessante achtergrond waartegen de planten in de tuin goed tot hun recht komen. Al is de herfst begonnen, enkele planten staan er nog fris bij, anderen vertonen al zachte herfstkleuren. Het levert een fijne aquarel op.

Tegen een achtergrond van gebouwen komen de planten net iets beter uit.

Ondertussen is er toch een frisse wind opgestoken. In een van de serres kan je stillevens schilderen van wetenschappelijke instrumenten, maskers en schedels of een van de cacti in de plantenborder. Als je hebt gereserveerd kan je zelfs een microscopisch preparaat als model gebruiken. Keuze genoeg dus om me een tijdje bezig te houden. Hier ben ik niet meer de enige tekenaar en in de loop van de namiddag wordt het behoorlijk druk. Dit lijkt me alvast een geslaagde Drawing Days, zeker als je bedenkt dat zowat de hele stad een tekenlaboratorium was.

Een opwarmertje met iets te veel perspectief… fouten.
Kleine schedel.
Schedels lijken gemakkelijker omdat de fouten minder opvallen.
Schedel in aquarel.
Oude duikhelm.
Een of andere landmeetinstrument, denk ik.
Cacti in de plantenborder.