Plein air bis

Voor onze tweede plein air-schilderdag spreken we af op maandag. Moest het slecht weer worden, dan houden we dinsdag als een optie. Als locatie kiezen we de abdij van Vlierbeek.

Met verschillende oude gebouwen in een open landschap zijn er ruim voldoende interessante plekken. Deze keer zijn we met vijf gegadigden. We wandelen eerst even rond in de omgeving op zoek naar een goed plekje. Omdat de bomen nog kaal zijn, kiezen we uiteindelijk voor de driehoek van narcissen voor de abdij.

Om me op te warmen maak ik eerst een snelle schets met stiften vanuit een heel andere hoek met de toren in de achtergrond. Door direct in stift te werken verplicht ik mezelf goed te observeren. Hier en daar sluipen er dan wel foutjes in, maar het beeld geeft wel een goed idee van de situatie.

Snelle schets met de abdijtoren in de achtergrond

Dan voeg ik me bij mijn collega’s maar kies ervoor om niet de abdij maar café In de rozenkrans als onderwerp te nemen. Weliswaar met de paasbloemen in de voorgrond. De kale kortgesnoeide bomen geven een aparte sfeer die fijn combineert met het frisse geel van de bloemen.

Zicht op café ‘In de rozenkrans’.

Om even op adem te komen pauzeren we even op het terras. Al duurt die pauze langer dan gepland. Daardoor ben ik genoodzaakt om mijn schilderwerkje thuis verder af te werken.