Hamerhoeve

Een leuke plek om te schilderen en het weer zit alweer mee. De goed verzorgde boerderij met bijgebouwen biedt genoeg boeiende hoekjes om te schilderen en tekenen. Iedereen zit binnen de kortste keren overal verspreid over het erf.
Ik start met een aquarel om op te warmen en omdat ik daarin toch nog behoorlijk wat oefening kan gebruiken. Het resultaat is niet geweldig, de kleuren staan nogal flets en te veel details zijn te slordig neergezet. De donkere haagjes op de voorgrond eisen ten onrechte te veel aandacht op.

Opwarmertje: zicht vanuit de tuin op het woonhuis.

Mijn tweede poging met zicht op een oude stal vind ik een stuk beter. De kleuren zijn nu misschien wat te heftig, maar dit schilderwerkje heeft toch wat meer sfeer. En de details zijn met meer zorg aangebracht.

Zicht op het woonhuis, een oude stal en de schuur.

De weelderige struiken voor het huis spreken me wel aan. Het is even zoeken naar een geschikte plaats om ze goed te observeren. Uiteindelijk vind ik een plekje, al is het niet echt comfortabel. Maar in twee pogingen lukt het niet om het er goed op te krijgen. Bij het eerste is de achtergrond nog net aanvaardbaar, bij het tweede vind ik de struiken wel geslaagd.

Weelderige maar mislukte struiken voor het erf.
Weelderige struiken (al beter) voor het (mislukte) woonhuis.

Mijn laatste aquarel van de dag maak ik behoorlijk snel. Dat levert een fris werkje op met een stemmig effect. Al stoor ik me achteraf aan de zwaar aangezette lucht.

Stemmig zicht op het woonhuis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.