’t Ven

De visvijver ’t Ven in Putte is een lekker rustige locatie om te zitten schilderen. Al zullen de vissers er deze week allicht anders over denken met al dat volk op hun vertrouwde plek. Hier kan je letterlijk overal gaan zitten en beginnen tekenen. Elke zicht heeft wel iets te bieden. De schilders zitten dan ook goed verspreid deze week.

Het oude bootje onder een afdak trekt direct mijn aandacht. Ik maak er een potloodschets van, dat is weer eens wat anders dan de stiften van de voorbije weken. De manier waarop het zonlicht op de boot valt geeft meteen diepte aan het beeld. Een toffe oefening om de dag mee te beginnen.

Potloodschets om de dag te beginnen.
Het bootje in kleur.

Met de vissers hebben we eens de kans ook wat mensen te schilderen. Vooral handig dat die mensen toch lang stilzitten. Ik maak eerst een schets in potlood voor ik me aan een aquarel waag.

Visser met petje.

Gesterkt door mijn potloodstudie maak ik een snelle schets van een andere visser waarna ik meteen naar kleur overstap. Ik geef de visser met zijn kist vrij nauwgezet weer, maar leef me dan uit in de achtergrond. Ook in de voorgrond ga ik spontaan tewerk en dat levert een aardig resultaat op, al zeg ik het zelf.

Visser met schepnet.

Deze week wil ik weer eens wat anders proberen met mijn aquarelverf. De afwisseling in de vegetatie nodigt uit om wat structuren uit te proberen. Ik breng de verf deze keer vrij droog aan met een grove borstel. Dat geeft een fris en spontaan effect. Door het water nog altijd goed nat in de verf te zetten, maak ik een mooi contrast tussen voor en achtergrond. Het scherpe licht op het clubhuis van de vissers geeft een mooie dieptewerking in het gebouw. Best tevreden over deze aquarel.

De droge borsteltechniek geeft een zinderend effect.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.