Zimmerplein

Toen ik vanochtend aankwam op het Zimmerplein in Lier was het al duidelijk dat we vandaag schaduwplekjes nodig zullen hebben. Om tien uur heb ik me nog in de zon gezet met zicht op de Gevangenenpoort. Met de sterke contrasten is het niet moeilijk de illusie van diepte op te roepen. Met de tweede schets, van de andere kant gezien, loopt het niet zo soepel omdat het licht te snel verandert.

De gevangenenpoort badend in de ochtendzon.
De aarde draait te snel, het licht verandert voortdurend.

Tijd om een andere plek op te zoeken. Ik kom uiteindelijk aan de achterkant van de Zimmertoren terecht. De toren staat hier achter het aanpalende gebouw. Met de Nete in de voorgrond krijg ik er nog een weerspiegeling bovenop. Hoewel ik aanvankelijk nog wat in de schaduw zit, duurt dat niet lang. Vooral de felle zon op het papier speelt me parten. Pas op het eind zie ik dat het gebouw op de voorgrond wat scheefgetrokken staat.

De Zimmertoren van een minder bekende kant gezien.

Ondertussen zijn de vrienden van de Leuvense academie ook van de partij, dat maakt zo’n dag toch wat gezelliger. Na de middag maak ik nog een schets met pigment liners aan het Begijnhof. Het is een uitdaging om het perspectief er goed op te krijgen. Dat lukt uiteindelijk best, maar het resultaat lijkt me toch wat te braaf.

Perspectiefstudie aan het Begijnhof.

Door het mooie weer en de gezellige cafeetjes van Lier laten we ons verleiden tot een terrasje. Het is tenslotte vakantie! Nadien maak ik nog een aquarel, maar die valt wat tegen.

Na het terras lijkt mijn concentratie een pak lager te liggen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.