Bergske

Hoeve ’t Bergske ligt op een prachtige locatie langs de Grote Nete, niet ver van de afspanning de Pallieterhoeve. ’t Bergske fungeerde als woning van Pallieter in de film van Roland Verhaevert, al is daar ondertussen niet veel meer van te merken. Vijftien jaar geleden werd de hoeve grondig gerestaureerd. Naar de smaak van de meeste schilders te grondig. De hoeve lijkt inderdaad maar een jaar of tien oud en mist wel de charme die je van een eeuwenoude hoeve verwacht. Uiteindelijk blijven veel schilders in de omgeving van de Pallieterhoeve hangen.

Omdat het privé domein normaal niet toegankelijk is, profiteer ik toch liever van de gelegenheid. Later op de dag kan ik altijd nog enkele werkjes maken langs de Nete.

Pentekening waarin het kenmerkende ‘bergs’ goed tot uiting komt.
Een boom naast het maïsveld.
De boom voor het huis is een blikvanger.
Zicht op de kronkelende Nete.
Wilgen aan de overkant van de rivier.

One Comment

  1. Willy Van Hoof

    Geachte,
    ik word steeds kwaad als ik overal lees dat het Bergske gerestaureerd is.
    Het oude(beschermde) Bergske is gewoon helemaal afgebroken en de nieuwe villa die er een beetje op
    gelijkt is een eind verder op een kunstmatige heuvel gebouwd.Ook de eeuwenoude (eveneens beschermde)boom is verdwenen.Ze hebben hun villa gewoon achter een andere boom gebouwd.
    Ik snap echt niet dat ik de enige ben die dat ziet.Heb ook al naar Historisch erfgoed gemaild,maar
    geen reactie op gekregen.Het is algemeen geweten dat men alles gedaan krijgt als je maar genoeg geld hebt .
    Vriendelijke groeten
    Willy Van Hoof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.