Hof d’Intere

Wanneer ik aankom bij Hof d’Intere in Wechelderzande lijkt het erop dat ik de eerste ben. Op zich niet verwonderlijk met de neerslag die nog een uur lang blijft aanhouden. Gelukkig staat er een tent voor de zomer van Wechel. Ik kan er schuilen en als ik de zijkant van de tent openklap, kan ik een hoekje van het hof schetsen.

Tegen elf uur komen de eerste schilders aan. Blijkt dat ze al die tijd in een cafeetje in de buurt hebben gewacht tot de regen zou ophouden. Het blijft nog even druppelen, maar vooral uit de bomen. Ik zoek ondertussen een rustig plekje in de tuin.

Uiteindelijk wordt het nog een mooie dag. Er loopt een boeiende tentoonstelling in de tuin en op de zolder. En na de middag is er nog een prachtig optreden van sopraan Ellen Vanherck. Ik blijf verder tekenen en schilderen, want ik hoor haar toch tot buiten zingen.

Ondertussen is het terras voor het hof geopend zodat we deze mooie dag met een drankje kunnen afronden. De zomerschilderdagen gaan uiteindelijk om meer dan alleen schilderen.

Vanuit de feesttent heb ik zicht op dit hoekje.
Of deze hoek als ik naar de andere kant kijk.
Aquarel met een zacht aanpak.
Poging om wat minder exact te werken.
De ‘zwevende’ paraplu’s voor het hof geven een feeëriek effect.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.