Hooghuys

We zijn amper begonnen aan de eerste schets van het Hooghuys in Herenthout of de eerste druppels beginnen te vallen. Onder de bescherming van de bomen lukt het wel. Al houd ik het niet droog tot het einde.

Bij dit opwarmertje houd ik het niet droog.
Sfeerbeeld van onder een andere boom.

Rond de middag klaart het op en krijgen we zelfs hier en daar stukjes blauwe lucht te zien. We zijn er meteen door opgemonterd. De locatie deze week is best apart. Het Hooghuys is een statige woning op een flinke lap grond die onopvallend in de dorpskern van Herenthout ligt. Veel bezoekers zijn verwonderd dat deze mooie plek hen al jaren is ontgaan.

Voorgevel met heesters.

De huisbewaarster loopt bewonderend langs de schilders en tekenaars. Ze heeft niet veel nodig om wat meer te vertellen over de geschiedenis van het gebouw dat haar grootvader kocht van de abbé die het zowat honderd jaar geleden tot zijn huidige vorm liet verbouwen. Ze is samen met vier broers en zussen mede-eigenaar van de villa die nood heeft aan onderhoud. Door een deel van het domein te verkavelen, hopen ze de nodige herstelwerken te kunnen financieren zodat het hooghuys klaar is voor de volgende eeuw. Enfin, behalve een rijke geschiedenis lijkt het huis ook een mooie toekomst tegemoet te gaan.

De vijver ligt wat verscholen tussen struiken en bomen.
Snelle impressie vanop de oprijlaan.
Laatste poging met regendruppels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.