Kesselse heide

Op de laatste zomerschilderdag van dit jaar worden we getrakteerd op een zalig zomerweertje met broeierige temperaturen. Wanneer ik iets na tien ter plekke aankom, voelt het al warm aan. We kunnen ons gelukkig in de schaduw van de bomen nestelen om het hoofd koel te houden.

De bloeiende heide biedt een mooi uitzicht, maar het is toch behoorlijk moeilijk om die subtiele kleuren goed te vatten. Het is al te verleidelijk om de kleuren te overdrijven. Maar als je subtiel te werk gaat, wordt het dan weer flets. Uiteindelijk bieden de bomen wel een interessant contrast waardoor het niet elke keer mislukt.

Vanwege de hitte (en de belofte van een fijn terras) stoppen we iets vroeger dan gewoonlijk. Toch heb ik meer tekeningen gemaakt dan de andere keren. Dat is allicht te danken aan het ontbreken van gebouwen of constructies. Op de heide is het perspectief toch een stuk gemakkelijker.

Uiteindelijk zitten we haast even lang op het terras als op de heide. Maar mij hoor je niet klagen. Een mooie afsluiter van een geslaagd zomerschilderseizoen.

Opwarmertje met een gekke boom.
Zicht met wat meer diepte. Al had het contrast in de bomen wat sterker gemogen.
Kleine schets met frisse kleuren. Geslaagd.
Poging om de niveauverschillen op de heide te vatten. Niet echt geslaagd.
Schets met stiften als afwisseling.
Tussendoortje…
Snelle schets terwijl de collega’s opruimen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.