Klein Scherpenheuvel

Al vaak ben ik langs het wegwijzertje naar het bedevaartsoord Klein Scherpenheuvel in Wiekevorst gepasseerd. Nooit ben ik er effectief naartoe geweest. Nochtans ziet de dreef ernaartoe er wel leuk uit. Tja, ik heb er niet echt iets te zoeken… Zo zie je maar dat de zomerschilderdagen een mens op de gekste plaatsen doet belanden.

De fiets staat klaar voor de vijfde zomerschilderdag.

Vandaag neem ik de fiets. De schilderskoffer past gelukkig in de fietszak en er is nog plaats voor mijn stoeltje en papier. De tekenplank is te groot, die laat ik vandaag maar thuis. Dat wordt een beetje behelpen. Of beter gezegd, even aanpassen, want zo moeilijk is het ook niet zonder die plank.

Klein Scherpenheuvel blijkt echt een bedevaartsoord te zijn. Rondom de kapel die net als de basiliek van Scherpenheuvel een koepel met sterren heeft, staan nog allerlei schrijnen en op een veldje ernaast staat een groot beeld. De hele locatie ademt vroomheid uit. Maar de schrijnen en kapellen staan allemaal onder bomen die het allemaal wat donker maken. Als dan blijkt dat naast het oord nog een park ligt met weelderige bloemen, wordt de keuze gemakkelijk. En ik ben niet de enige, hoe meer schilders er toekomen, hoe drukker het wordt in het parkje.

Omdat de bloemenweelde zo overweldigend is, maak ik vandaag vooral aquarellen, de ene al beter dat de andere. Al ben ik over de pentekening van deze week ook tevreden.

Bloemenweelde in het park.
Het slingerend pad geeft wat diepte aan dit minilandschap.
Pentekening tussendoor.
Gedetailleerd werkje, zonder overdaad.
Nog meer bloemen.
Een lossere aanpak.

In de brochure van de Zomerschilderdagen staat nog een tip: bij de Witte Lelie kan je genieten van een ijsje gemaakt van de eigen hoevemelk. Met de zomerse temperaturen van vandaag is dat wel erg verleidelijk. Na onze noeste arbeid vertrek ik met Agnes, Annemie, Lilly en Danny naar de Witte Lelie. Een gezellige afsluiter van een zomerse schilderdag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.